logo

De Hulpkaart

Soms kom je niet goed uit je woorden of begrijpen anderen niet wat je voelt of bedoelt. Dit kan allerlei vervelende gevoelens oproepen, bij jezelf en bij de mensen om je heen. Je wil graag geholpen worden maar dit kun je, om wat voor reden dan ook, niet duidelijk maken. Soms leidt dit ook tot vervelende situaties.

Op dit soort momenten kun je de Hulpkaart goed gebruiken. De Hulpkaart is een persoonlijk, dat past in een portemonnee. Op de Hulpkaart zet je waar jij het moeilijk mee hebt en hoe jij wil dat mensen met jou, of de situatie, omgaan. Als mensen dit lezen, weten zij meteen wat jij op dat moment nodig hebt. Dat kunnen heel simpele dingen zijn zoals rustig blijven, dingen herhalen of jou even de gelegenheid geven om tot jezelf te komen. Maar het kan ook over zorg-gerelateerde onderwerpen gaan zoals medicijnen, of om heel praktische zaken zoals de zorg over kinderen of huisdieren. Op de kaart staat wat anderen kunnen doen om voor jou de situatie meer hanteerbaar te maken en welke bekende van jou ze kunnen bereiken voor extra ondersteuning.

 

Een eigen Hulpkaart maken
Ook jij kunt een eigen Hulpkaart te maken. De Hulpkaart staat in Mijn Dossier zodat je hem zelf of samen met je begeleider kunt invullen. Je mag natuurlijk ook een ervaringsdeskundige, een vriend, een familielid of iemand anders vragen om je helpen. Wil je meer weten? Mail Marvin Scheffer of kijk op www.hulpkaart.nl.