logo

Handige apps

Onderstaande apps download je in Google Play (android) of de App Store (Apple).

 

GGD-appstore
Er zijn veel apps die beweren de gezondheid te bevorderen. Van een groot deel van de apps is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit. Omdat de GGD het als haar taak ziet om burgers onafhankelijk te informeren over geschikte gezondheidsapps lanceerde de GGD de GGD AppStore: een toegankelijk overzicht van relevante en betrouwbare e-PublicHealth-toepassingen. met apps die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria, voorzien van een herkenbaar vignet.

 

Daylio
Met Daylio kun je een privé-dagboek bijhouden zonder ook maar een zin te noteren. Kies je stemming en voeg activiteiten toe waar je die dag mee bezig bent geweest. Je kunt ook notities toevoegen als een ouderwets dagboek. Daylio verzamelt opgenomen stemmingen en activiteiten in de statistieken en kalender. Dit format helpt je om je gewoontes beter te leren kennen. Houd je activiteiten bij en creëer patronen om productiever te worden!

 

Stocard
Voor al je pasjes: ruim je portemonnee in een paar seconden op door de code op je plastic kaarten voor winkels zoals Albert Heijn, Kruidvat en Air Miles te scannen.

 

AlleFolders
Alle folders digitaal, heb je iets nodig? Vul dan in de zoekbalk je zoekterm in en kijk waar je de beste aanbieding kunt vinden.

 

HVC
Via deze app krijg je een melding wanneer je huisvuil/oud papier/plastic/GFT bak aan de weg moet.

 

Kwikstart
Een handige app/website waar je heel veel informatie kunt vinden over wonen, verzekeringen, geldzaken, rechten en plichten enz.

 

AutThere
Jongeren met autisme kunnen snel last hebben van sociaal isolement. De AutThere app helpt hen om contact te maken met andere jongeren met dezelfde interesses

 

Buddhify
Het heldere ontwerp maakt een begeleide meditatie-op-maat mogelijk. Je kunt kiezen uit 32 verschillende meditaties door je lokatie te kiezen (op reis, wandelen, sporten, thuis), het doel van de meditatie (helderheid, verbinding, stabiliteit, in je lichaam komen) en de duur van de meditatie (bitesize, of regular). Zo is er voor elke situatie een variant mogelijk. Buddhify bevat verder een keur aan extra opties, bijvoorbeeld om je gebruik van – en succes met – de app te meten.

 

Seven - 7 minute workout
Deze app biedt work-outs van 7 minuten aan - ideaal voor mensen met weinig tijd. Makkelijker dan dit wordt het niet en geen tijd hebben, is dus geen excuus meer!
Elk moment van bewegen helpt je naar een gezonder leven. En voor iedereen die twijfelt over de app: een tv-reclame duurt al bijna 7 minuten, dus dan kun je in die tijd net zo goed een work-out doen.

 

Shleep
Slaap je onrustig of kom je maar moeilijk in slaap? Met de Shleep app kun je je slaapgewoonten verbeteren. Door middel van een vragenlijst geeft u de app inzicht in wat voor type slaper je bent. Vervolgens krijg je hulp in de vorm van een eigen, op maat gemaakt programma. Je wordt vervolgens gecoacht door middel van filmpjes en speciale oefeningen.

 

MAX Geheugentrainer
Met de MAX geheugentrainer kun je op een laagdrempelige manier je geheugen trainen. Het is een leuke manier om mentaal fit te blijven. Iedereen kan de spellen spelen in een van de drie niveaus.

 

EHBO Rode Kruis
Van brandwond tot kneuzing en van vergiftiging tot hevige bloeding: met de EHBO app van het Rode Kruis weet u precies wat u moet doen. De app geeft advies bij 80 veelvoorkomende situaties en legt uit wat je moet doen bij een ongeval. Een handige app om bij de hand te hebben!

 

Mijn Eetmeter
Deze gezond-eten app van het Voedingscentrum heeft een online eetdagboek en helpt bij het maken van gezonde keuzes. Zo krijg je inzicht in je eetpatroom en het aantal voedingsstoffen van een product.

 

Too good to go
Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Dat is zonde! Bij Too Good To Go willen ze een einde te maken aan voedselverspilling en bieden winkeliers eten dat over is tegen een lage prijs aan.

Go mingle

Go mingle is hét uitjes- & vriendschapsplatform als je nieuwe mensen wil ontmoeten en samen leuke activiteiten wil ondernemen. Zoek jij iemand om samen eropuit te gaan? Of lijkt je het gezellig om in groepen verrassende uitjes te ontdekken? Ga mee met onze activiteiten die wij gratis organiseren of plaats zelf een oproep. Veel plezier!